Ančovičková pizza

Droždí rozpusťte ve vlažné vodě. Mouku dejte na pracovní plochu a uprostřed udělejte malý důlek. Do důlku přidejte olivový olej, sůl, cukr a vodu s droždím a uhněťte hladké těsto.

Těsto přikryjte kuchyňskou utěrkou. Nechte na teplém místě a těsto nechte 1,5 hodiny kynout. Nejlepší je připravit těsto den předem. Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte ho do lednice, dokud ho nebudete chtít použít.

Těsto rozválejte těsně předtím, než se chystáte pizzu péct. Použijte trochu mouky navíc, aby se těsto nelepilo na pracovní plochu.

Zeleninu očistěte a nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké kousky. Na rozválené těsto rozetřete vrstvu rajčatové omáčky, přidejte zeleninu a nakonec vrstvu sýra.

Pečte 3-4 minuty při teplotě 350 °C, poté pizzu vyjměte z trouby a navrch přidejte sardel.

Zpět do obchodu